Kikabo in HoogeveenOp 22 november 2005, stond onze (ex-)speelgoedconsulente Tilly Braam met een artikel in de krant van Hoogeveen. Hieronder staat het redactionele stuk.HOOGEVEEN - Speelgoed Kikabo begon in januari 2004 als een klein bedrijf met een webshop. Inmiddels zijn de activiteiten uitgebreid met speelgoedconsulentes. Speelgoed Kikabo is opgericht door Elly Godijn-Wassenaar en de naam komt van Kiekeboe. Dit is een verbastering van Kiekeboe, zo van: Kiekeboe, hier ben ik.

Tilly Braam is een van de consulentes. Zij woont sinds een jaar in Hoogeveen en via de tv maakte zij voor het eerst kennis met Kikabo: speelgoed kopen op een party bij iemand thuis. "Het is erg leuk en ontspannend. Speelgoed is toch hartstikke leuk." In september gaf zij haar eerste party bij buren, vriendinnen en familie. Van het vele speelgoed van 0 tot een jaar of 12 wordt op een party een gedeelte gepresenteerd. Het overige speelgoed staat in mappen die op de avond worden uitgedeeld. 
Tilly verteld dat het speelgoed maandelijks wordt uitgebreid. Een en ander is te volgen op de website www.speelgoedkikabo.nl. Op de avond zelf kan het speelgoed uitgezocht worden en na ruim een week bij de gastvrouw thuisbezorgd. "Ik heb verschillende party's vanwege de sinterklaastijd. Op het moment zijn we al bezig met het nieuwe buitenspeelgoed. De party's worden het hele jaar doorgegeven. Speelgoedparty's zijn er niet alleen voor jonge ouders, maar ook voor opa's en oma's". 
Tilly wil zelf graag eens een party geven voor zwangere vrouwen en voor bijvoorbeeld de ouderen. Mensen die meer willen weten of vrijblijvend eens een party willen bijwonen, kunnen contact opnemen met Tilly Braam, tel. (0528)-233193 of een mailtje sturen naar tilly@tian.demon.nl. Ook kan men terecht bij Elly Godijn, tel. 06-30422830.


Bron: De Krant van Hoogeveen - 22 november 2005Op 27 december 2005, stond onze speelgoedconsulente Tilly Braam voor de 2e keer met een artikel in de krant van Hoogeveen. Het redactionele stuk kun je hieronder teruglezen!HEB JE EVEN VOOR MIJ

Naam?
Tilly Braam en ik woon in Hoogeveen.
Beroep?
Sinds september ben ik speelgoedconsulente van Kikabo.
Wat is dat?
Ik geef, net als bij cosmetica en tupperware, party's, maar dan met speelgoed als het te verkopen product. Ook kan men via de website www.speelgoedkikabo.nl bestellen.
Speciaal speelgoed?
Nee, dat hoeft niet, maar het meeste speelgoed is niet verkrijgbaar in de normale speelgoedwinkel.
Veel keus?
Jazeker en de prijs varieert van een paar euro tot honderd euro of meer voor bijvoorbeeld een poppenhuis.
Hoe in contact gekomen?
Via enkele programma's die erover op televisie kwamen en dat trok direct mijn aandacht.
Leuk om te doen?
Erg leuk en ik ben sinds september bezig; ik heb al een stuk of acht party's gehad en dus ook verkocht.
Was vooral voor Sint en Kerst?
Ja, dat ook, maar dergelijke party's geef ik het hele jaar door.
Voor wie bestemd?
Het is beslist niet alleen voor jonge moeders, ook opa's en oma's zijn van harte welkom. Kortom, iedereen die wel eens speelgoed koopt.
Voor informatie?
Dan is het handig om te mailen naar tilly@tian.demon.nl of op de website te kijken.


Bron: De Krant van Hoogeveen - 27 december 2005